Hàbitats protegits

Coneix els principals hàbitats marins protegits de la mar Balear.

Consulta l'informe

OrdenImageTitleDescripciónArchivo
01Posidonia oceanica

La planta marina Posidonia oceanica és únicament característica de la Mediterrània. Forma praderies en zones de fins a 40 metres de profunditat. Té una àmplia varietat de beneficis ecològics (reté carboni, oxigena l’aigua, forma hàbitats amb molta biodiversitat, produeix arena i protegeix la costa).

Veure documentDescarregar
05Coral·ligen

Hàbitat marí de substrat dur característic de la zona de plataforma continental, comú especialment entre els
50-100 m de profunditat. Es forma a partir d’estructures orgàniques dures produïdes per algues calcàries
que cohabiten amb una àmplia fauna (esponges, anemones, gorgònies, briozous i ascídids).

Veure documentDescarregar
05Maërl

És un hàbitat sedimentari marí de fons circalitorals de plataforma continental (0-90 m). Està format per rodòlits, concrecions d’algues vermelles calcàries de vida lliure que roden per acció dels corrents oceànics o per processos de bioturbació. En el maërl coexisteixen moltes espècies sèssils i mòbils (mol·luscs, crustacis, amfípodes, anèl·lids, equinoderms i peixos), i conté espècies amb un alt valor comercial, com l’escórpora i la llagosta.

Veure documentDescarregar
06Coralls (antozous)

Presència de coralls i gorgònies que estan protegits per normativa nacional i internacional. Alguns exemples de les espècies s’inclouen són: gorgònia vermella, coralls negres, plomes de mar, corall vermell i corall bambú.

Veure documentDescarregar
03Zostera noltii

La planta marina Zostera noltii és una de les cinc espècies de fanerògames marines que es distribueixen per la Mediterrània occidental.

Veure documentDescarregar
02Cymodocea nodosa

La planta marina Cymodocea nodosa és la segona fanerògama marina en importància de la Mediterrània —només per darrere de Posidonia oceanica—, tant per l’envergadura que té com per l’extensió que ocupen les seves praderies.

Veure documentDescarregar

Tens alguna pregunta?

Si vols millorar aquesta pàgina web o l’Informe Mar Balear, pots contactar amb nosaltres enviant-nos un correu a info@informemarbalear.org o bé omplint el formulari de contacte.